Omgeving

In vogelvlucht

Bungalowpark Erica is gelegen in Austerlitz, een klein dorp dat behoort tot de gemeente Zeist. Het park ligt midden tussen de bossen en toch slechts 15 autominuten van de snelweg.

Ons park is, met in totaal acht bungalows, kleinschalig van opzet. Wij hebben bungalows beschikbaar voor bewoning door 2-4 personen en voor bewoning door 4-6 personen. Door de bouw en hedendaagse voorzieningen zijn deze het gehele jaar te bewonen.
Naast recreatieve bewoning zijn ze dus ook geschikt voor een langer verblijf. Op het park is een kleine wasruimte beschikbaar, waar tegen een kleine bijdrage de drogers en wasmachines gebruikt kunnen worden.

Het park kenmerkt zich door haar eenvoud, waarbij de natuur en rust centraal staan. U zult geen zwembaden, speeltuin aantreffen. Deze zijn tenslotte in voldoende mate in de directe omgeving aanwezig. Het park is relatief klein en besloten waardoor er, ondanks de beperkte schaal van het park, voldoende privacy is.

Bungalowpark Erica is via zowel de Oude Postweg (ter hoogte van huisnummer 1) als via de Austerlitzseweg en vervolgens het bospad bereikbaar. Zowel in het bos als aan de Oude Postweg kunnen de auto’s geparkeerd worden.
Het kantoor is apart bereikbaar en gevestigd aan de Oude Postweg 22.

Het karakter van het park sluit perfect aan op de omgeving: rustig en intiem, en toch veel privacy. Wij doen er alles aan om uw verblijf aangenaam te maken, u zult zich werkelijk ‘gast’ voelen op Erica!

Uitstapjes

In de direct omgeving van ons bungalowpark is veel te doen, te zien en te beleven. Door de ligging in de bossen van het Utrechtse Heuvelrug zijn er vele wandel- en fietspaden en kunt u ook gebruik maken van uitgezetten ANWB autotochten.
Voor de dagelijkse boodschappen kunt u in Austerlitz terecht, maar ook plaatsen als Zeist, Driebergen, Woudenberg en Doorn liggen “om de hoek”.
Tot slot zijn er vele andere mogelijkheden sportieve en culturele mogelijkheden. Wij informeren u hier graag over. Onderstaand hebben we alvast een paar mogelijke uitstapjes genoemd:

  • Pyramide van Austerlitz (incl. speeltuin) < 3km
  • Henschotenmeer < 5 km
  • Dierentuin Amersfoort < 14 km
  • Driebergen < 6 km
  • Centrum Zeist <5 km
  • Centrum Woudenberg < 7 km
  • Centrum Doorn <10 km
  • Zwembad de Zwoer in Driebergen < 5 km
  • Openbaar vervoer (station Zeist en station Driebergen) < 5 km

 

Achter de gevel

Het bungalowpark Erica is enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog gestart. De vrouwen van 2 oorlogsinvaliden hebben destijds aan de eigenaar, prins Bernard zijnde de landheer van verschillende gronden in  Austerlitz gevraagd om daar enkele bungalows op te plaatsen. Na de toestemming zijn er circa 16 eenvoudige bungalows geplaatst die in de loop van de jaren zijn vervangen door de huidige moderne chalets.

Bij de start van het park was er slechts veel heide, en waren er slechts enkele huizen in de directe omgeving. Na verloop van tijd heeft de heide plaats moeten maken voor een nieuwbouwwijk en is het park geïntegreerd in deze buitenwijk van Austerlitz.

Huidige eigenaren

Nadat het park eind 1998 gekocht is door de huidige eigenaren, dachten zij dat het park vernoemd was naar de vorige eigenaar, echter haar naam was niet Erica. Achteraf blijkt dat er nagedacht is over de naam. Erica is namelijk de naam van een heide plantje, waarnaar dus het park vernoemd is.
Naast het park was er ook het gelijknamige pannenkoekenrestaurant, die door haar lekkere pannenkoeken een echte trekpleister was. De eigenaar had haar handen vol om zowel het park als het restaurant goed te kunnen bedienen.

De woningen waren eenvoudig van bouw en inrichting en werden voor alle seizoenen (m.u.v. de winter) verhuurd.

Eind 1998 heeft de familie van Elswijk het voormalige pannenkoekenrestaurant en het bungalowpark gekocht. Gezien de mooie locatie van beide objecten hebben ze in de loop van de jaren het restaurant verbouwd tot een woning en het park geheel gemoderniseerd tot complete chalets, type Fins.

 

De familie van Elswijk probeert het de gasten het naar de zin te maken en wonen zelf direct bij het park. De persoonlijke benadering geven het geheel een vertrouwd gevoel waardoor bijna alles bespreekbaar is.